Откриване: едноминутно мълчание за Украйна

ukraine

Председателят Шулц призова за едноминутно мълчание за жертвите на репресиите в Украйна. Той също така призова индийските власти да ускорят съдебните производства срещу двама италиански морски пехотинци обвинени в убийството на двама индийски рибари край бреговете на Керала през февруари 2012 година.

 

С минутата мълчание Парламентът изрази уважението си към стремежа на украинския народ към демокрация и справедливост и почете паметта на загиналите за каузата.

 

Основните предизвикателства пред Украйна сега са да постигне национално помирение и политическа стабилност, не на последно място чрез избиране на ново правителство, което да отразява всички интереси, добави г-н Шулц, като приветства освобождаването на украинския опозиционен лидер Юлия Тимошенко миналата събота и отбеляза насрочването на президентски избори за 25 май.

 

Италианските моряци в Индия

Г-н Шулц отбеляза, че са изминали две години, откакто бяха задържани двамата италиански морски пехотинци по обвинение в убийството на двама индийски рибари край бреговете на Керала. Без да коментира по същество обвинението, той призова индийските съдебни власти да ускорят всички производства срещу тях.

Той също така отбеляза желанието на Италия Индия да спазват Конвенцията на ООН по морско право и подчерта, че отношенията между ЕС и Индия трябва да се основават на взаимно уважение, дипломация и диалог.

 

Промени в дневния ред

Предложението за отлагане на гласуването на Директивата за тютюневите изделия ще бъде подложено на гласуване в сряда, точно преди планираното гласуване на самата директива.

 

Дебатът за Венецуела ще бъде последван от резолюция, която ще бъде гласувана в четвъртък.

 

 

Финален проект на програмата

 

Бюлетин

 

Излъчване на живо на сесията

 

EuroparlTV

 

Пресконференции и други събития

 

Аудиовизуални услуги на ЕП

 

EP Newshub

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development