КОНКУРС ЗА НАГРАДА „МЛАД ЕВРОПЕЕЦ НА ГОДИНАТА”

Германската фондация Heinz-Schwarzkopf-Foundation Young Europe всяка година връчва награда за “Млад европеец на годината”. Конкурсът е организиран съвместно с Европейския младежки парламент. Целта му е да отличи младежите, които са допринесли за интеграцията и по-доброто общуване на европейско равнище.
Награди: Наградата е в размер на 5000 евро. Те се дават за шестмесечен стаж в екипа на член на Европарламента или в друга институция на Европейския съюз. Победителят може да използва средствата и за проект в областта на евроинтеграцията.
Изисквания и кандидатстване
Конкурсът е насочен към всички млади хора на възраст между 18 и 26 години, които са допринесли за интеграцията и общуването на европейско равнище.
Всички желаещи да номинират млад европеец на годината могат да го направят тук.
Победителят в конкурса ще бъде избран от жури, което се състои от членове на Европейския младежки парламент, Европейския парламент, Европейската комисия и фондация Schwarzkopf.
Краен срок:15 октомври 2011 г.
Допълнителна информация: тук (de)
Източник: Дневник Европа
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development