ПРОЕКТ „РЕГИОНАЛЕН ОТКРИТ ДИАЛОГИЧЕНФОРУМ-ЖЕНИ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ”

Проект по План Д на Генерална Дирекция “Комуникации” A2-1/2007 в Представителството на Европейската комисия в България

Възложител: Европейската комисия в България

Изпълнител: Европейски информационен център, Велико Търново

Продължителност: 11 месеца

“План Д” е план за демокрация, диалог и дебат. Стартирал през 2005г., той полага основите за задълбочени дискусии отн o сно бъдещето на Европа. Той има за цел да внесе в Съюза повече демокрация, да стимулира широк обществен дебат, както и да изгради нов консенсус за бъдещата посока на Европейския съюз. Предвижда се въвеждането на програма от дискусии върху бъдещето на Европа с помощта на националните правителства във всички 27 страни на блока. Целта е да се изгради нов политически консенсус по отношение на правилната политика, за да може Европа да се справи с предизвикателствата на 21-ви век.

Проектът на Европейски информационен център има за цел да подобри предоставянето на информация и знания за политиката на Европейския съюз за социално включване и социална солидарност на жени и девойки като формира активна гражданска регионална мрежа. Чрез проведените дискусии той провокира в общностите дебат, насочен към идентифициране на проблемите и формиране на местни общностни решения, като представя добри практики за активно включване на групите в процеса на вземане на решения на местно, регионално, национално и европейско ниво като създава реални условия за трансмисия и институционализиране на предложенията на всички нива. В резултат на проекта беше създаден устойчив регионален женски форум и мрежа за диалог и размен на добри практики, свързани със социалното включване. Проектът бе организиран чрез партньорската мрежа на ЕИЦ, съществуваща и работеща в общи регионални проекти от 1999 година. Той обхвана територията на Северна България. В рамките на единадесет месеца бяха проведени серия регионални диалогични форуми, национална кръгла маса и научно практическа конференция и други приложни и информационни дейности.

 

Регионални диалогични открити форуми

 

  • “Образование през целия живот като механизъм за социално включване – реалности и възможности за младата жена в България” ( 18 октомври 2007 – Велико Търново )
Аудио запис
Галерия
  • “Културата на диалог за социална солидарност и българката – какво знаем и как прилагаме ” ( 15 ноември 2007 – Русе )
Аудио запис
Галерия
  • “Достъпът до новите технологии – реалност, предизвикателство, реална възможност за българската жена” ( 13 декември 2007 – София )
Аудио запис
Галерия
  • “Мнима” или “действена” безработица и пазарът на труда – предизвикателства на готовността на българското общество за социално включване” ( 24 януари 2008 – Габрово )
Аудио запис
Галерия
  • “Социалното предприемачество, надомната работа и стартирането на малък бизнес като алтернатива за социално включване на българката” ( 21 февруари 2008 – Плевен )
Аудио запис
Галерия
  • “Отношението периферия – център и проявите на социално включване на българката” ( 20 март 2008 – Силистра )
Аудио запис
Галерия
  • “Има ли пол, етнос и професионален и образователен ценз социалното включване” ( 17 април 2008 – Сливен )
Аудио запис
Галерия
  • “Смесените общности, отношенията малцинство-мнозинство и проекцията на жената в процесите на социално включване ” ( 8 май 2008 – Лом )
Аудио запис
Галерия

  Национална кръгла маса “Аспекти на социалното включване на българската жена и девойка”

Аудио запис

  Национална научно-практическа конференция “Европейски измерения на политиката за социално включване и социална солидарност в българския социален живот през погледа на българката”

Аудио запис
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development