ПРОЕКТ „ХАРТА 2010”

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

Август 2010 – Юли 2011

ЦЕЛИ

Проектът има за отбелязване 10-годишнината от подписването на Хартата на основните права на Европейския съюз, подписана на 7-ми декември 2000г. в Ница.

ПАРТНЬОРИ

•  Idees Nouvelles Europe, Франция;

•  Progesti@, Испания

•  Европейски информационен център – Велико Търново, България

•  Federation Europeenne des Ecoles, Франция

•  Maison de l’Europe Bordeaux-Aquitaine, Франция

ЗА ПРОЕКТА

« Харта 2010 » е информационен проект за повишаване чувствителността по отношение правата на гражданите в Европейския съюз и значимостта на основния документ, формулиращ правата. Това е и един образователен проект за повишаване на осведомеността за европейска идентичност и гражданство на младите хора (17/25 години), основаващи се на създаването на 6 транснационални видео клипа за насърчаване на ценностите, подкрепени в Хартата на основните права на Европейския съюз. В рамките на проекта ще се проведе и конференция в Ница по случай годишнината от Хартата.

Изтеглете брошурата на проекта, представяща и текста на хартата от тук.

 

ПРОДУКТИ

В рамките на проекта бяха създадени 6 кратки клипа, всеки, от които описва една част от Хартата. Клиповете са насочени към широка аудитория и могат да се използват за голям брой педагогически дейности от преподаватели и ноформални обучители. Идеи за тяхната утротребе можете да намерите в педагогическите фишове към всеки един от клиповете. Специалното DVD с клиповете може да получите безпланто в офиса на Европейски информационен център на бул.”България”24, гр.Велико Търново или да заявите на тел. 062 605050.

Клиповете може да гледате и он-лайн, тук:

– Обобщен клип за презентация на Хартата

– Клип 1: Достойнство

– Клип 2: Свободи

– Клип 3: Равенство

– Клип 4: Солидарност

– Клип 5: Гражданство

– Клип 6: Правосъдие

Педагогическите фишове към клиповете може да намерите в раздел “Публикации” по-долу.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development