ЕВРОПЕЙСКИ РЕСУРСЕН МЕНИДЖЪР НА УЧИЛИЩНИТЕ ГРАДОВЕ

 Този проект по програма МИНЕРВА има за цел създаването на Европейски образователен ресурсен мениджър за градовете, базиран на знанието, че градът е сцената, на която се реализира обучението и образованието. На същата тази сцена, съществуват един постоянно разрастващ се набор от всякакъв тип активни актьори (публична администрация, тръстове, фондации, частни предприятия, НПО, музеи и т.н.), които предлагат образователни програми за широката публика и особено за децата в училищна възраст. Тези органи представляват културните и образователни агенти на територията на града.

На отделни моменти, тези предложения се събират и систематизират от Градските съвети чрез изготвянето на програми на дейностите, съставени в различни формати, с цел улесняване учителския колектив да получи достъп до информацията и да подбере най-подходящите за техния образователен план.

В този контекст, проекта цели създаването и систематизирането на работещата методология, която служи за:

•  Първо, да установи и анализира учебните нужди в градовете, както и употребата на комуникационните и информационни технологии за достъп на образователни ресурси, които те осигуряват;

Второ, да идентифицира възможни ресурси, които съществуват във всеки град, както и да опише и класифицира образователните дейности, които се предлагат, базирайки се на възможността да се поместят в една от предварително уточнените от партньорите по проекта тематични области: Културно наследство, Eкологично образование и Културно разнообразие, както и в други области, специфични за отделните градове: Наука-Технология, Култура и изкуство, Забавление, Комуникационни и информационни технологии, Здраве и Спорт.
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development