Archive for the ‘Пътна безопасност’ Category

Създайте плакат за безопасността на пътя за Европа!

Смятате ли, че притежавате нужните качества, за да създадете плакат, който да достигне до съзнанието на младите европейски шофьори и да ги накара да мислят за безопасността на движението по пътищата?

Европейската комисия се обръща към всички млади графични дизайнери и студенти по графичен дизайн! Можете ли да създадете уникален плакат за безопасността на движението по пътищата, адресиран към младите европейски шофьори?

Европейката комисия призовава вашата креативност, която да помогне за разпространяване на посланието за безопасно шофиране сред младите хора — една от най-уязвимите групи на пътя. Печелившият плакат ще бъде преведен на 23-те официални езика на ЕС, ще бъде разпространен във всички 27 държави на ЕС и използван за комуникационната кампания в Брюксел и евентуално за подобни кампании във всички 27 държави-членки на ЕС!
Победителят ще получи 2 000 евро и ще бъде поканен в Брюксел на церемония по награждаването, която ще се проведе в Европейския младежки форум за пътна безопасност на 24 ноември 2011 г. Двамата подгласници ще спечелят по 1 000 евро всеки и ще бъдат уведомени по пощата за наградите им.
Успех на всички!
Мога ли да участвам?
Конкурсът е предназначен за млади хора, които се интересуват от графичен дизайн. Трябва да сте жител на ЕС и да сте роден/а след 1985 г.
Какво трябва направя?
Като използвате желаната от вас техника, трябва да създадете плакат, който да се използва за популяризиране на действията на ЕС за безопасността на движението по пътищата във всички европейски страни.
Произведението ви трябва да отразява една от 12-те теми: Алкохол и шофиране; Наркотици и шофиране; Скорост; Разсеяност; Умора; На 2 колела (мотоциклети/велосипедисти); Каска и други предпазни средства; Видимост; Предпазен колан; Пешеходци; Последствия; Друга тема (Плакатът ви може също да отразява някакъв друг проблем, свързан с безопасността на движението по пътищата, който не е споменат по-горе.)
Няма задължително мото, само задължителна отправна линия — Safer roads in Europe. Yes we care! — Този текст трябва да се вижда някъде на произведението ви и да остане на английски език, независимо от другия текст на плаката.
Произведението ви трябва да е в съответствие с хартиения формат А2 (420 ? 594 мм).
Как да изпратя плаката си?
Трябва да изпратите произведението си по електронен път (чрез уебсайта на конкурса) преди полунощ Брюкселско време, на 21 октомври 2011 г. Можете да използвате формати JPG или GIF, но ако достигнете последния 10-ти етап, ще трябва да изпратите проекта си във формати PDF и InDesign, за да може да бъде отпечатан с висока разделителна способност.
Файлът не трябва да е по-голям от 3 MB (мегабайта). Трябва да предоставите името, адреса, телефонния си номер, датата си на раждане и имейл адреса си. Конкурсът е в съответствие с разпоредбите на ЕС относно защитата на правото на личен живот на участниците.
Как ще бъде оценено произведението ми?
Десетте финалиста ще бъдат избрани от представители от ГД „Мобилност и транспорт“ (MOVE), координатора на Европейски младежки форум за пътна безопасност и експертен артистичен директор от EURESIN.
Освен оригиналност и творчески умения, журито ще оценява до каква степен произведението ви отразява темите и дали то ще се хареса и на европейските граждани.
От 31 октомври до 18 ноември 10-те предварително избрани плаката ще бъдат обект на публично онлайн гласуване (чрез уебсайта на конкурса) и всеки ще има възможност да гласува (само веднъж обаче).
Кога ще бъде избран победителят?
Десетте финалиста ще бъдат избрани между 21 и 28 октомври, като ще получат писмо за това. Публичното онлайн гласуване ще се състои в периода от 31 октомври до 18 ноември.
Какво се случва, ако победя?
Печелившият дизайн ще бъде използван от Европейката комисия за комуникационна кампания в Брюксел и вероятно за подобни кампании във всички 27 държави-членки на ЕС. Победителят ще получи 2 000 евро и ще бъде поканен в Брюксел на церемония по награждаването, която ще се проведе в Европейския младежки форум за пътна безопасност на 24 ноември. Двамата подгласници ще спечелят по 1 000 евро всеки и ще бъдат уведомени по пощата за наградите им.
Плакатите на десетте финалиста също могат да бъдат използвани на изложения, организирани от Европейската комисия или представители на ЕС в държавите-членки и в рекламни материали (напр. подложки за мишки, пощенски картички и т.н.).
Ами авторските права и правото на интелектуална собственост?
Десетте проекта, които ще бъдат включени в списъка за публично гласуване, ще отстъпят на Европейската комисия всички авторски права и права на интелектуална собственост, свързани с плакатите им. Това означава, че Комисията може да публикува плакатите когато и където пожелае.
Кликнете тук, за да изтеглите официалните правила на конкурса „Safer roads in Europe. Yes we care!”
Източник и повече информация – тук.
Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development