Обобщени резултати от проучване на проблемите на младите хора в България (януари-март 2015г.)

В рамките на проект „Мрежа на Европейски Младежки Антени „Европа 2020”, осъществяван с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта на Република България, Национална програма за младежта 2011-2015, Подпрограма 2, реализиран от Сдружение «Европейски информационен център-гр.Велито Търново» бе проведено непредставително национално проучване за дефиниране какви са според младите хора в България основните проблеми на младежите в страната към първото тримесечие на 2015 година.

В проучването се включиха 957 човека на възраст между 14 и 30 години от 25 области от страната (не са постъпили отговори от областите Кърджали и Монтана).

Сред най-високо оценените като сериозен проблем за младите хора са „Високата безработица“ (67,32% от анкетираните) и „Възможностите за младежко включване“ (63,20% от анкетираните). Тези два проблема обхващат голяма част от областите в България по мнение на анкетираните младежи. Безработицата е и най-често посочваният проблем, който следва да бъде взет като приоритетен за управляващите на местно ниво.

Повече резултати от проучването можете да откриете ТУК.

kartaPb_visuals2

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development