Archive for the ‘Новини’ Category

Заснеми и спечели

Творчески настроени сте и обичате ли да правите видеоклипове, силно Ви вълнува положителното въздействие на Европейския съюз (ЕС) във вашата област или искате да предложите идеи за бъдещето? Тогава това е идеалната възможност за вас! Заснемете видеоклип и спечелете пътуване до Брюксел и други награди!

Проект Clubs4Europe организира конкурс за видеоклипове, в който можете да покажете таланта си и да изразите мнението си за приноса на ЕС във вашия регион. Видеоклипът може да бъде направен на английски или български език и не трябва да надвишава 2 минути.
Авторите на видеоклиповете с най-много “харесвания” от всяка държава партньор (Словакия, Испания и България) ще получат покана да посетят европейските институции в Брюксел през Ноември 2023г.

Можете да изпратите своя видеоклип на адрес: office@europeinfocentre.bg
Видеоклиповете ще бъдат публикувани в канала на проекта Clubs4Europe в YouTube. След като видеоклипът ви бъде качен, можете да го споделите с вашите последователи, приятели и роднини и да ги насърчите да гласуват, като го харесат. Имате време до 1 септември 2023 г. да се включите.

Опитайте се да бъдете креативни: използвайте анимация, музика и техники за разказване на истории, за да направите видеото увлекателно и запомнящо се. Видеоклиповете трябва да бъдат изпълнени с уважение и да не популяризират омразно или дискриминационно съдържание.

Очакваме с нетърпение да видим вашите видеоклипове, показващи положителния принос на ЕС във вашата област или идеи за бъдещето. Успех!

Регионална конференция, посветена на трудовата мобилност в Европа, стартира днес в Елена

На 18 и 19 октомври 2018г. в гр. Елена ще бъде проведена регионална конференция на
представители на бюрата по труда и агенти на EURES от Северна България, посветена на
трудовата мобилност в Европа и услугите, които предоставят в подкрепа мрежите на EURES и
на Европа Директно. В семинара ще бъдат представени услугите и он-лайн ресурсите на двете
европейски мрежи, планът Юнкер и работата на ЕК за създаване на нови работни места,
икономически растеж и развитие. Специален акцент на срещата ще бъде участието на
представители на Бюрото по труда в Гюргево, Румъния и представяне на спецификата на
пазара на труда в трансграничната зона България – Румъния.

Тренинг „Работа в интеркултурна среда“ ще се проведе следващата седмица във Велико Търново

На 19 октомври 2018г. от 13.30 до 16.00 Кариерен център на Великотърновския университет и Европа Директно – Велико Търново организират тренинг „Работа в интеркултурна среда“.

Тренингът е насочен към студенти и завършващи ученици и цели представяне на предизвикателствата за работа в интеркултурна среда, работа в европейски институции, он-лайн трудови борси. В семинара ще участват представители на Бюрото по труда в Гюргево, Румъния, които ще представят спецификата на пазара на труда в трансграничната зона България – Румъния. 

Събитието е в рамките на трансгранична мрежа за трудова мобилност.

Програмата на тренинга може да изтеглите тук.

Електронен бюлетин – Декември 2017 г.

Разгледайте нашия Електронен бюлетин за месец декември, 2017

Покана за участие в безплатно онлайн обучение

Сдружение “Европейски информационен център” кани младежи на възраст 15-29 години от цялата страна да се включат в онлайн обучение „ДЕБАТЪТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА”, което ще се състои в периода  10 март 2018г. – 10 април  2018г. Read more »

Електронен бюлетин – Октомври 2017 г.

Разгледайте нашия Електронен бюлетин за месец октомври, 2017

Покана за участие в безплатно онлайн обучение

Сдружение “Европейски информационен център” кани младежи на възраст 15-29 години от цялата страна да се включат в онлайн обучение „ДЕБАТЪТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА И БЪЛГАРСКOТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС 2018″, което ще се състои в периода  15 декември 2017г. – 30 януари  2017г. Read more »

Покана за участие в безплатно онлайн обучение “Младежка Е-Европа”

Сдружение “Европейски информационен център” кани младежи на възраст 15-29 години от цялата страна да се включат в онлайн обучение „Младежка Е-Европа”, което ще се състои в периода  1 декември – 20 декември  2016г. Read more »

КОНКУРС ЗА ЕСЕ „КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЕС, ЗА ДА НАСЪРЧИ МЛАДИТЕ ХОРА ДА СТАНАТ ПРЕДПРИЕМАЧИ?”

Краен срок: 2 септември 2016 г.
Европейската седмица на МСП (Малки и средни предприятия), под патронажа на Европейския комисар за единния пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия, стартира младежки конкурс за есе, насочен към 16-25 годишните възраст от европейските държави-членки или COSME държави партньори. Есето не трябва да надвишава 2500 думи и трябва да бъде написано на английски език.

Read more »

Европейската комисия направи предложения за завършване на реформата на общата европейска система за убежище

Европейската комисия представи днес предложения за завършване на реформата на общата европейска система за убежище. Целта е политиката в областта на предоставяне на убежище да е напълно ефикасна, справедлива и хуманна и в състояние да функционира ефективно както при нормални условия, така и при силен миграционен натиск.

Read more »

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development