НАГРАДА НА ЕС ЗА ЖЕНИ НОВАТОРИ

Европейската комисия организира конкурс за жени новатори. Неговата цел е да отличи три жени, автори на новаторски продукти или услуги.
Награди: Победителката ще спечели 100 000 евро. Наградите за второ и трето място са съответно 50 000 евро и 25 000 евро. Церемонията по награждаването ще се проведе на 5 декември в Брюксел.
Изисквания и кандидатстване
Конкурсът е насочен към жени граждани на държавите членки на Европейския съюз или на асоциирана страна към програмата на ЕС за научните изследвания и иновациите. Те трябва да са основатели или съоснователи на действаща компания, регистрирана преди 1 януари 2009 г.
Желаещите трябва да са участвали в разработването на новаторския продукт или услуга, предлаган от компанията им. Изисква се кандидатът или компанията да са получили финансиране по програмата на ЕС за научните изследвания и иновациите или по европейската програма за конкурентоспособност и иновации.
Можете да намерите формуляр за кандидатстване тук.
Победителите ще бъдат обявени до 15 ноември.
Краен срок:20 септември 2011 г.
Допълнителна информация: тук(en)
Източник: Дневник Европа
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development