Разширяване на демократичното участие и интеграция на мигранти и уязвими групи (PROM PAR)

Период на провеждане:

1 септември 2019 – 31 август 2021

Партньори:

 

Цели:

Цел на предложения проект е да се създаде учебен план за обучение и впоследствие и на модули за гражданско образование както за уязвими групи, така и за новопристигнали мигранти, заселени вече лица, за търсещи убежище и за бенефициенти на международна закрила чрез единна онлайн платформа. Проектът цели да се представят многостранните възможности за гражданско образование, като се използват ИТ технологиите за овластяване и подкрепа на процеса на социално включване в демократичните общества.
Проектът ще въведе ефективна система за обучение по гражданско образование, която ще осигури на целевата група знания като добродетели, норми и критично мислене, така че да засили тяхната самостоятелност, самоефективност, самоувереност и повишаване на познавателните им умения. Той също така ще даде изрични знания за ценностите, ролите и оперативната функция на основните публични и обществени институции. Различни заинтересовани страни като национални и местни институции и НПО /доставчици на услуги/ ще могат да използват платформата и да я интегрират в ежедневната си практика, като предоставят съответно обучение за гражданство на търсещите убежище и бенефициентите на международна закрила.

Дейности и резултати:

За да постигне тези цели, консорциумът на проекта ще разработи следните интелектуални резултати – Насоки за консултации със заинтересованите страни, Модули по гражданско образование, Платформа за електронно обучение и Създаване на среда на ECTS формат за гражданско образование
Проектът е насочен пряко към различни целеви групи участници, които ще се включат в различните планирани дейности /уязвими групи, мигранти, бежанци, обучители, местни власти и местни общности, др/. Резултатът и резултатите от проекта ще доведат до дълготрайни ефекти на местно, регионално, национално и европейско ниво. Онлайн платформата ще бъде напълно оборудвана и ще има капацитет да подкрепя предоставянето на обучение по гражданско образование на всяка уязвима група в европейското общество.

ПРОДУКТИ

Последвайте ни във FaceBook: https://www.facebook.com/promparciviceducation/

Посетете официалната страница на проекта: http://prompar-civiceducation.eu/ 

 

E-logo-300x65

Договор  2019-1-IT02-KA204-063109

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development