Реч за състоянието на Съюза през 2020г.

Дата: 
16/09/2020 – 10:00 – 12:00

Всяка година през септември председателят на Европейската комисия произнася пред Европейския парламент реч за състоянието на Съюза. В нея се прави равносметка на постиженията през изминалата година и се представят приоритетите за следващата година. Председателят също така посочва как Комисията ще се справи с най-неотложните предизвикателства пред Европейския съюз и представя идеи за оформяне на бъдещето на ЕС.

Речта и пленарният дебат в Европейския парламент ще се предават на живо от 10:15 часа българско време по сателитния канал EbS, на страницата ни във Фейсбук, както и по-долу на тази страница.

След края на речта на председателя Фон дер Лайен и първите изказвания на политическите групи в Европейския парламент Представителството на Европейската комисия Ви кани да проследите онлайн дискусия в Дома на Европа в София, в която анализ на основните послания и значението им за България ще направят:

  • Весела Чернева, заместник-директор на Европейския съвет за външна политика и директор на софийския офис
  • Георги Ангелов, старши икономист от Институт  Отворено общество  – София
  • Веселин Желев, журналист от списание “КлубZ”

В разговора ще участват също Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, и Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

Онлайн дискусията в София можете да гледате на живо на Фейсбук страницата(link is external) на  Европейската комисия в България, както и по-долу на тази страница.

Повече информация и предишни речи за състоянието на Съюза ще намерите тук.

Обобщение на изпълнените политически ангажименти 1 година след началото на мандата на Комисията „Фон дер Лайен“ ще намерите тук.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development