Информационна среща и изложба по повод 26 септември – Европейски ден на езиците

От 2001 г. насам 26 септември е посветен на честването на европейските езици. С цел да насочат вниманието към огромното езиково богатство, Европейският съюз и Съветът на Европа поставиха начало през 2001 г. на инициативата Европейска година на езиците.

Целта на Европейския ден на езиците е да отпразнува езиковото разнообразие на Европа и да подкрепи владеенето на повече чужди езици. Навсякъде в Европа се организират мероприятия, които имат за цел да мотивират хората да учат нов език или да достигнат до по-добро ниво на вече познат език.

Европейски информационен център отбеляза 26 септември съвместно с ученици от СОУ „Емилиян Станев“. Петокласниците представиха кратка информация с интересни факти за страните-членки на Европейския съюз и бяха научили по една фраза на съответния език. Кръстословица на английски език и интерактивни игри бяха друга част от заниманията им по повод Деня на езиците. Целта на срещата бе да провокира интереса на учениците за обогатяване на познанията им относно други държави и култури като ги насърчи да изучават чужди езици. Класът получи грамота за активното отбелязване на събитието както и тематични информационни материали от безплатните публикации на Европейския съюз. Плакатите, които учениците изработиха ще бъдат изложени в сградата не Европейски център.

Галерия със снимки от събитието можете да откриете тук: 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development