Обучение по европейско гражданско образование в предучилищна възраст


Обучителен модул ”Европейско гражданско образование в предучилищна възраст” организира на 22 февруари 2009 г Европейски информационен център «Европа Директно» Велико Търново. Обучението е насочено към учителите в детските градини на община Велико Търново и е продължение на стартиралата през миналата година кампания на информационния център ”Проелт в Европа”.
Кампанията, която стартира в партньорство с РИО Велико Търново, се изпълнява от годишната програма на Информационен център ”Европа Директно”. Дейностите и инициативите по кампанията са насочени към повишаване подготовката на преподавателите в детските градини да преподават гражданско образование. Предстоящият обучителен модул ще разглежда проблема за вида и обема на съдържанието по гражданско образование, което трябва да бъде поднесено на децата в тази възрастова група. Ще бъдат разиграни и конкретни педагогически ситуации по теми като околна среда, общо европейско наследство и българска идентичност.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development