Официално откриване на мрежата ”Европа Директно” в Брюксел


На 12 февруари в сградата на Европейския парламент в Брюксел се състоя официалното откриване на новата мрежа „Европа Директно”, която ще работи в периода 2009 – 2012 година. В откриването се включиха представители от всички информационни центрове Европа Директно в целия Европейски съюз, които са общо 500. В събитието участваха представители на всичките 14 центъра от мрежата в България, сред които е и Европейски информационен ценър Велико Търново. Двудневният форум се проведе под мотото „Да комуникираме Европейските избори”. Участниците в срещата бяха поздравени от Президента на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг, вице президента на Европейската комисия – Маргот Валстрьом и Алехо Видал-Куадрас, вицепрезидент на Европейския парламент.
През втория ден се проведоха сесии на теми Енергетика и околна среда, Антидискриминационни директиви, Икономическа и финансова криза и Европа в света. Като заключение на срещата участниците ще обсъдят Ролята на новата генерация информационни центрове Europe Direct в комуникирането на политиките на ЕС.
Откриването в Брюксел на новата мрежа Европа Директно бе предавано на живо на 3-те работни езици на ЕС чрез “European Parliament Live” http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/live/live-video?language=en14:00 BXL time (до 14:45).

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development