Повече свобода за страните от ЕС да вземат решения за употребата на ГМО в храни и фуражи

Комисията представя резултатите от своя преглед на процеса на вземане на решения за разрешаване на генетично модифицирани организми (ГМО) като храни и фуражи. Този преглед е следствие от политическите насоки, представени на Европейския парламент през юли 2014 г., въз основа на които бе избрана тази Комисия.

Прегледът потвърждава необходимостта от промени, отразяващи обществените виждания и даващи на националните правителства повече право на глас относно употребата на разрешени в ЕС ГМО за консумация от животни (фуражи) и от хора (храни). В резултат от този преглед Комисията предлага изменение на законодателството, за да се даде на страните членки повече свобода да ограничават или забраняват употребата на разрешени в ЕС ГМО за храни или фуражи на своите територии.

Повече информация можете да откриете ТУК.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development