НАГРАДИ И ГРАНТОВЕ ЗА МЛАДЕЖИ

Германската фондация Heinz-Schwarzkopf-Foundation Young Europe, базирана в Берлин и Хамбург, ежегодно връчва награда за „Млад европеец на годината”. Конкурсът е организиран съвместно с Европейския младежки парламент, който предоставя различни възможности за практическо обучение на младежи на възраст между 16 и 22 години.
За европеец на годината могат да бъдат номинирани млади хора на възраст между 18 и 28 години, които са допринесли с дейността си за интеграцията и по-доброто общуване на европейско равнище. Наградата е в размер на 5 хил. евро, които се дават за шестмесечен стаж в екипа на член на Европарламента, или в друга институция на ЕС. Възможно е спечелилият да използва средствата и за проект в областта на евроинтеграцията. Крайният срок за изпращане на кандидатурата е 30 септември.
Освен наградата „Млад европеец на годината”, фондацията предоставя и между 20 и 30 стипендии годишно. Грантовете са по 550 евро, с които млади хора могат да пътуват в друга европейска страна, където да се запознаят с различни социални и политически проблеми. Изискването е след края на престоя наградените със стипендията да напишат есе, посветено на опита от пътуването. В края на всяка година се организира и конкурс за най-добър пътепис. Желаещите да се възползват от грантовете могат да избират между два крайни срока годишно – 1 март и 1 септември.
Друга възможност, която фондацията предлага на младежи от Европа и Турция, е безплатно едномесечно пътуване в 30 европейски страни. На одобрените, на възраст между 17 и 25 години, ще бъде предоставена картата за влак InterRail-Global Passes, която по принцип струва 399 евро и дава възможност за свободно пътуване в рамките на един месец.
Краен срок: 01 март и 01 септември 2011 г.
Източник: Информационен бюлетин на ФРМС, 16/02/2011
Повече информация: тук

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development