Европейската комисия улеснява достъпа до онлайн съдържание и онлайн продажбите в ЕС

Европейската комисия представи нови правила, свързани с трансграничната преносимост на услугите за цифрово съдържание, авторските права и цифровите договори, чиято цел е да се опрости и разшири достъпа на потребителите до цифрово съдържание и да се насърчат онлайн продажбите в рамките на ЕС.

Предложеният Регламент относно трансграничната преносимост на услугите за онлайн съдържание ще даде възможност на гражданите на ЕС да пътуват с цифрово съдържание, което са закупили или за което са се абонирали у дома: филми, спортни предавания, музика, електронни книги и игри. Понастоящем този достъп се прекъсва при пътуване в рамките на ЕС. Очаква се трансграничната преносимост — ново право за потребителите в ЕС, да стане реалност през 2017 г. — същата година, през която ще отпаднат таксите за роуминг в Съюза.

В областта на електронната търговия ЕК предлага правила, които да доведат до хармонизиране на договорното право на държавите членки в сферата на онлайн продажбата на стоки и предоставянето на цифрово съдържание. Тези предложения ще дадат повече възможности, избор и права на потребителите при онлайн пазаруване от други държави-членки на ЕС. С новите правила предприятията ще могат да предоставят стоки и цифрови услуги на потребители във всички държави-членки на ЕС на базата на един и същ набор от договорни правила, което ще доведе до спестяване на разходи и достъп до нови пазари.

Освен това Комисията представя своята визия за модерна рамка на ЕС за авторското право. През следващите шест месеца тази политическа визия ще бъде превърната в законодателни предложения и политически инициативи, като се вземат предвид коментарите от няколко обществени консултации.

Предложения на Комисията са в изпълнение на Стратегията на ЕК за единен цифров пазар.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development