Изложба на БНТ в Дома на Европа в подкрепа на „Българската Коледа”

Картините от кампанията „Откривай България” ще бъдат продадени благотворително

 

Българската национална телевизия и Представителството на Европейската комисия в България представиха днес изложбата „Откривай България”. Националната инициатива, която бе посветена на българското домакинство на Детската Евровизия, обедини 13 града в една обща идея. В края на месец септември известни художници и деца от Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, Стара Загора, Шумен и София претвориха в платната си културни, исторически и природни забележителности, с които показахме красотата на страната ни пред света.

По време на събитието генералният директор на БНТ Вяра Анкова обяви, че картините ще бъдат продадени благотворително, а събраните средства обществената медия ще дари на кампанията „Българската Коледа”.

„Ние приехме Детската Евровизия като кауза. А истинските каузи се познават по това, че зад тях хората винаги застават със сърцата си. Затова решихме да обединим двете благородни кампании „Откривай България” и „Българската Коледа”. Т.е. вложеният детски талант в тези платна ще помогне на други деца да се усмихнат и да бъдат здрави.” – заяви Вяра Анкова.

Тя благодари на Представителството на Европейската комисия в България за това, че станаха любезен домакин на експозицията, защото страната ни винаги е отстоявала своето уникално място в Европа.

„Надявам се, че много хора с големи сърца, ще откликнат на призива ни и ще купят картина. Те са чудесни визитни картички на България. Радвам се, че БНТ избра Дома на Европа за изложбата си, тъй като това е най-естественото място, където тя да се състои.” – заяви ръководителят на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев.

На откриването на изложбата българските представители на 13-то издание на Детската Евровизия Габи и Иван изпълниха песента „Цветът на надеждата”.

СНИМКИ: фотограф Ивайло Конов

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development