15 ученици и студенти от Велико Търново участваха в Парада на Шуман по повод Деня на Европа

В тазгодишните чествания по повод 9 май –Деня на Европа, 15 гимназисти и студенти на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” взеха участие в Парада на Шуман, който се проведе за 14-ти пореден път във Варшава, Полша. Повечето от тях са членове на клуб „Европа” и клуб „Млад Европеец” към  Европейски информационен център „Европа Директно”, гр. Велико Търново. Участие взеха и победителят в конкурса за есе „Моята Европа 2020” на Европейски център – Гергана Нинова, както и доброволецът от Корпуса на мира на САЩ в България – Рафаел Агилар.

Сред основните дейности на младежите бе участието в откритите в центъра на града тенти на различни европейски институции, инициативи и проекти като „Act Locally” и „CityComm”.  Гимназистите си партнираха в написването на химн за срещата на европейските клубове със свои съученици от 11 други страни, измежду които Португалия, Испания, Франция, Латвия, Холандия и др. Студентите участваха в конференция „Европолис“ за развитието на т.нар. „интелигентни градове“ в рамките на стратегията „Европа 2020“ и дадоха своите лични препоръки за по-доброто й осъществяване, до които достигнаха в рамките на проекта за граждански комисии „CityComm“.

20130511_171441

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development