Конкурс „Спомни си онова време” за мини-проекти, посветени на 2012г. – Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между

Конкурс „Спомни си онова време” за мини-проекти, посветени на 2012г. – Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията

2012 година е обявена от Европейската комисия като Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.

По този повод Европейски информационен център Европа Директно – Велико Търново и Областния съюз на пенсионерите във Великотърновска област обявяват конкурс за мини-проекти.

Предложения за проекти ще бъдат приемани от пенсионерски клубове, работещи на територията на Великотърновска област. Период за изпълнение на проектите – 1 юли – 5 декември 2012г.

Критерии за оценка на проектите ще бъдат: 1) Съответствие на дейностите и целите на проекта с основната тема – солидарност между поколенията и активен живот на възрастните хора; 2) Полезност за участниците в дейностите; 3) Брой участващи членове на пенсионерския клуб и на деца/ младежи в дейностите; 4) Възможност за мултиплициране на дейностите; 5) Бонус точки ще се дават за съвместно участие на представители на поне две различни поколения.

Разходите, допустими в мини-проектите, могат да включват закупуване на награди, печатни и промо-материали, дребни предмети и материали. Общият размер на разходите не е ограничен, но финансовият принос на Европа Директно – Велико Търново не може да надхвърля 250 лв. Клубът, предлагащ проекта, е свободен да привлече и други спонсори.

Най-добрите 10 проекта ще бъдат финансирани и подкрепени в изпълнението от екипа на Европа Директно – Велико Търново. Освен това, иницииралите ги организации и участници ще получат референции (сертификати) от Европа Директно – Велико Търново.

Представители от най-добрите проекти ще участват и ще представят своята работа в Регионалната среща на участници в годината, която ще се проведе в началото на м.ноември 2012г. В срещата ще участват представители от Сливен, Русе, Шумен и Габрово.

Клубовете, които постигнат най-голям обхват на представители на различни поколения, ще имат възможност да посетят дейности на Европа Директно в Шумен и Русе през есента на 2012г.

Няма задължителен формуляр за представяне на проектите, но всички предложения за конкурса трябва да съдържат информация по следните точки:

1. Наименование на пенсионерския клуб, отговорно лице и пълна контактна информация

2. Предварително заглавие на предлагания проект

3. Кратко описание на проекта (компоненти, дейности и др.)

4. Участници, вкл. приблизителен брой

5. Очаквани резултати

6. Ориентировъчни дати и места на провеждане на дейностите

7. Приблизителен бюджет – описание на необходимите материали, обосновка за количества и цени

8. Други потенциални източници на финансиране

Предложенията за проекти трябва да бъдат представени по електронна поща, чрез пощенска/куриерска пратка или доставени на място на адреси: гр. Велико Търново, бул. Бълагрия 24, Европейски център Европа Директно Велико Търново или Email; office@europeinfocentre.bg

не по-късно от 4.06.2012 г.

За допълнителна информация, въпроси могат да бъдат изпращани на посочения мейл адрес или на телефон: 062/605060

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development