ОБЛАСТЕН ОБУЧИТЕЛЕН РЕЙД ПО ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ЗА ДЕТСКИ УЧИТЕЛИ СТАРТИРА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНТЪР


Над 200 детски учители от Великотърновска област ще участват в своеобразен областен обучителен рейд от тренинг – обучения по темата „Правата на детето и използване на методиката на образователния театър”, организирани от Европейски информационен център „Европа Директно”, Регионалният инспекторат по образование и общинските администрации. В пет общински центъра, по методически обединения, на детските учители ще бъде представена методиката на образователния театър, спецификата на неговото използване с малки деца, стъпки и етапи на прилагане. В рамките на обучението ще се представят и различни житейски казуси, свързани с правата на детето.

На 4.02.2012г. в Полски Тръмбеш бе поставено началото на областния обучителен рейд. 27 детски учители от всички 8 детски градини и филиали в общината участваха в обучението по правата на детето, под методическото ръководство на доц.д-р Даниела Тасевска. Конкретният житейски казус, разигран от самите участници, бе свързан с религиозната толерантност. Три открити практики ще се проведат на територията на община Полски Тръмбеш като подготовка за провеждането на общинска конференция, посветена на 130 години от предучищното образование.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development