Archive for the ‘Европейска комисия’ Category

Информационно турне на тема “Моите права в Европа”

От 22 до 26 юли, 2014г. под егидата на Представителството на Европейската комисия в България ще се проведе Информационно турне на тема “Моите права в Европа”. Инициативата ще се проведе в различни градове на българското Черноморие. На разположение на гражданите ще бъдат информационни щандове, където те могат да получат отговори на своите въпроси, свързани с правата, гарантирани от Европейският съюз. За допълнителна информация ще бъдат осигурени материали по различни теми. Ще се провеждат и редица интерактивни игри, които ще изпитат познанията на посетителите за Европа. За отличилите се са подготвени много награди. Освен тях, на 26 юли от 9 до 19 ч на Централен плаж в Бургас ще бъде организиран турнир по плажен волейбол.

В турнето ще участват представители на Център за развитие на човешките ресурси, Комисия за защита на потребителите, Европейски потребителски център, Творческа Европа и Европа за гражданите, както и Младежки екип Европа.

 

Програмата на турнето е следната:

  • 22 юли  от 17 до 21 ч. – Поморие, до читалището;
  • 23 юли от 17 до 21 ч. – Созопол, срещу общината;
  • 24 юли от 17 до 21 ч. – Камено, на площада;
  • 25 – 26 юли от 17 до 21 ч. – Бургас, Морска градина.

ЕВРОКОМИСАР КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ЩЕ ПОСЕТИ ЦЕНТРОВЕ ЗА БЕЖАНЦИ И БЧК

Кристалина Георгиева, еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, ще посети България, за да се запознае лично с проблемите, предизвикани от засиления бежански поток към страната.Съвместно с ръководството на БЧК, комисар Георгиева ще посети бежанските центрове към Държавната агенция за бежанците в кв. Враждебна и Военна рампа, гр. София. Посещението е предвидено за 13.00 часа на 04.10.2013 г.

По покана на ръководството на БЧК, комисар Георгиева ще посети и централата на БЧК, за да получи оперативна информация за актуалната хуманитарна ситуация и да се запознае с досегашните действия на БЧК за подпомагане на бежанците и да обсъди предстоящите нужди и планирането за тях.

Медиите са добре дошли на среща с г-жа Кристалина Георгиева и ръководството на БЧК в 15.00 часа в централата на БЧК.

Проучване на удовлетвореността на потребителите на Информационните центрове Europe Direct (Европа Директно)

Уважаеми ползватели на услугите на Информационен център Европа Директно – Велико Търново,
В момента Европейската комисия прави оценка на услугите, предлагани от Информационните центрове Europe Direct.
В този контекст бихме искали да Ви поканим да попълните кратко проучване на Вашата удовлетвореност като потребител на услугите на центъра.
Моля, кликнете тук, за да участвате. Можете също да копирате и поставите следният линк в адресното поле на Вашия браузър http://www.ghkint.com/surveys/EDICusersurveyBG
Благодарим Ви за участието!
Информационен център Европа Директно – Велико Търново
и
Европейска комисия, Генерална дирекция “Комуникации”
Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development