На 31.10.2012г. се проведе Регионален форум под мотото „Споделено минало, общо бъдеще“. Срещата бе част от заключителната кампания на инициативите, организирани от центровете на „Европа Директно” в Северна България през 2012 г., обявена за Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията. На събитието се включиха близо 140 души от седем области.В срещата участваха представители на клубовете и сдруженията на хората от третата възраст от Велико Търново, Сливен, Шумен, Казанлък, Стара Загора, Габрово и Трявна, работили през годината с центровете на „Европа Директно”. От Великотърновска област имаше представители на осем пенсионерски клуба от Самоводене, Ресен, Първомайци, Драганово, Горски Долен Тръмбеш, Павел, Хотница и Елена.
Форумът на поколенията в старата столица започна с музикални изпълнения на деца от детска градина „Пролет“, които поздравиха възрастните хора. След това представители от различните области отчетоха резултатите от реализираните през годината идеи с битова и кулинарна изложба, представяне на традиционни песни и обичаи.

По време на срещата в Европейски информационен център студенти от кръжока по устна история на Великотърновския университет и студентски клуб „Европа“ имаха възможност да разговарят с възрастните хора и да записват техните интересни истории. В края на годината всички проекти, по които са работили участниците, както и разказите, събрани от студентите, ще бъдат издадени в електронна книжка. 


За повече информация:

Европейски информационен център „Европа Директно“

бул. „България“ № 24; Велико Търново, 5000; п.к. 345

тел: 062/60 50 60

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development