Младежи-доброволци от Велико Търново посетиха Европейския доброволчески тур

В периода 24-26 ноември 2011 година България бе домакин на Европейския тур, посветен на Европейска година на доброволчеството 2011.
Така България стана 26-та държава на картата на Тура, който се провежда във всяка държава-членка на Европейския съюз. Домакин на тридневното събитие бе Националният координиращ орган на Европейската година на доброволчеството в България – Министерството на културата, а съорганизатори бяха Представителството на Европейската комисия, Министерство на образованието, младежта и науката и Министерството на труда и социалната политика.
Младежи-доброволци от ЧПГ „АК-АРКУС” и ПГС „Кольо Фичето” – Велико Търново, които участваха в инициативата „Европейски доброволчески корпус – Велико Търново”, посетиха Тура. Те се запознаха с дейностите и кампаниите на различни доброволчески организации, наблюдаваха демонстрация на Български червен кръст и обмениха опит с други доброволци. 
На щанда на Представителството на Европейската комисия в България бе показана презентация за „Европейски доброволчески корпус – Велико Търново” и информационните и комуникационни дейности на Информационен център Европа директно – Велико Търново, по повод Европейска година на доброволчеството 2011.
Снимки от посещението можете да разгледате тук.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development