София посреща Турнето на Европейската година на доброволчеството 2011

Турнето на Европейска година на доброволческите дейности 2011 пристига в София, за да проведе тридневно забавно, динамично и интерактивно събитие, чрез което да представи доброволчеството. 
Кога: 24?26 ноември 2011 г., 10: 00 ? 17: 00 часа
Къде: Национален дворец на културата, Южен вход, Южна тераса, фоайе, етаж минус 1

София приветства Турнето на Европейската година на доброволчеството (ЕГД) – 2011 в България със събитие, организирано специално по този повод в Националния дворец на културата, между 24 и 26 ноември 2011 година. След стартирането на Европейската година на доброволчеството в Брюксел през декември България ще бъде 26-та държава на картата на Турнето на ЕГД 2011. Националният координиращ орган на ЕГД 2011 в България ? Министерството на културата на Република България – е домакин на тридневна интерактивна програма, изцяло посветена на доброволчеството.

Tурнето на ЕГД 2011, което пътува до всяка държава-членка на ЕС, има за цел да запознае обществеността с кампанията на ЕГД. Тридневното събитие ще бъде открито от представители на Министерството на културата, Министерството на труда, Министерството на образованието и Представителството на Европейската комисия в България. Турнето ще даде възможност на доброволци и организации, работещи с доброволци, да представят постиженията си, да направят демонстрации на живо, да се срещнат и да повишат осведомеността на посетителите относно доброволчеството. Програмата на събитието включва и други културни акценти, като танци, театрални и музикални изпълнения.

Европейското турне на доброволчеството 2011 г. ще включва:
Интригуващи дискусии с експерти, презентации относно: какво означава доброволческата работа? Кои са българските доброволци? Как мога да участвам?
Тематични области: общество, образование, екология, спорт, култура
Истории, представящи нагледно опита на доброволците, и срещи с доброволците
Развлечения с музикални изпълнения, игри и рисуване

За повече информация:

Програма за провеждане на Европейския тур, посветен на Европейската година на доброволческите дейности 2011

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development