Граждански диалог със заместник-председателя на ЕК за единния цифров пазар Андрус Ансип в София и WebIT конгрес

Гражданският диалог със заместник-председателя на Европейската комисия за единния цифров пазар Андрус Ансип ще се състои на 21 април, вторник, от 14.30 до 16.00 часа в Парадайз център, бул. „Черни връх“ № 51, София. Събитието е безплатно и отворено освен […]

Публична дискусия с Ева Паунова на тема „България, която искаме да имаме в Европа“

„България, която искаме да имаме в Европа“ е темата на публична дискусия, в която ще участва българският член на Европейския парламент Ева Паунова (ЕНП) на 8 април от 16.00 ч. в Дома на Европа на ул. „Г.С. Раковски“ № 124. […]

Електронен бюлетин – Март 2015

Разгледайте нашия Електронен бюлетин за месец Март, 2015 г.      

Справяне с религиозния радикализъм през погледа на ЕП

Европа поставя акцент върху пътя към толерантността, като срещна духовни водачи и депутати в ЕП:

Конференция на тема „Възможности и предизвикателства пред европейското земеделие в рамките на преговорите по ТПТИ“

„Възможности и предизвикателства пред европейското земеделие в рамките на преговорите по ТПТИ“ е темата на конференцията, която българският евродепутат Момчил Неков ще организира на 3 април от 10.30 ч. в Дома на Европа на ул. „Г.С. Раковски“ № 124. Конференцията, организирана в […]

 

Граждански диалог със заместник-председателя на ЕК за единния цифров пазар Андрус Ансип в София и WebIT конгрес

Andrus Ansip commissioner

Гражданският диалог със заместник-председателя на Европейската комисия за единния цифров пазар Андрус Ансип ще се състои на 21 април, вторник, от 14.30 до 16.00 часа в Парадайз център, бул. „Черни връх“ № 51, София.

Събитието е безплатно и отворено освен за журналисти и за всички български граждани. Всеки може да се присъедини към проявата и да вземе участие в динамична дискусия по редица въпроси, свързани с Европа.

Гражданите могат да се включват с въпроси или коментари в социалните мрежи както предварително, така и на живо, като в Twitter използват хаштага #EUdialogues. Представителството на ЕК в България ще следи коментарите онлайн и ще се погрижи да зададе всички въпроси на г-н Ансип.

Дискусията ще бъде излъчена на живо по БНТ2 и сателитния канал на ЕС EbS.

Повече информация и регистрация за гражданския диалог на: http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/bulgaria/sofia/index_bg.htm

Със съдействието на т-н Пламен Русев, инвеститор в технологични компании и председател на борда на Global Webit Congress, имаме удоволствието да ви поканим и на официалното откриване на най-голямото събитие за дигиталната икономика в Европа с фокус Централна и Източна Европа CEEDS’15, част от световната серия от събития Webit, която е създадена в България.

Заместник-председателят на Европейската комисия  Андрус Ансип заедно с г-н Русев ще открият официално събитието от 10:30 часа, на 21 април 2015 г., вторник, в София Ивент Център, Парадайз център. След церемонията по откриването е предвидена пресконференция за представители на медиите и обяд.

Публична дискусия с Ева Паунова на тема „България, която искаме да имаме в Европа“

Eva Paunova

„България, която искаме да имаме в Европа“ е темата на публична дискусия, в която ще участва българският член на Европейския парламент Ева Паунова (ЕНП) на 8 април от 16.00 ч. в Дома на Европа на ул. „Г.С. Раковски“ № 124. Събитието е организирано от Европейското движение и Европейското младежко движение – България в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България.

Регистрацията за дискусията се извършва предварително. Моля да потвърдите участието си на тел. 02/987 22 85 или по ел. поща на адрес: embg@scas.acad.bg

Read more »

Електронен бюлетин – Март 2015

Bulletin-EIC5-copy

Разгледайте нашия Електронен бюлетин за месец Март, 2015 г.

 

 

 

Справяне с религиозния радикализъм през погледа на ЕП

debate

Европа поставя акцент върху пътя към толерантността, като срещна духовни водачи и депутати в ЕП:

Конференция на тема „Възможности и предизвикателства пред европейското земеделие в рамките на преговорите по ТПТИ“

TTIP

„Възможности и предизвикателства пред европейското земеделие в рамките на преговорите по ТПТИ“ е темата на конференцията, която българският евродепутат Момчил Неков ще организира на 3 април от 10.30 ч. в Дома на Европа на ул. „Г.С. Раковски“ № 124. Конференцията, организирана в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент (ЕП), ще може да се гледа на живо на europarl.bg. Включете се в дискусията и онлайн в Twitter @EP_Bulgaria и @MomchilNekov с хаштаг #ТПТИ.
Read more »

Основни права в ЕС: запълване на дупките

eu_flags

Членове на Европейския парламент се срещат с заместник-председателя на ЕК Франс Тимерманс, за да определят прогреса и предстоящите предизвикателства в това европейските граждани да се възползват от техните основни права:

Обобщени резултати от проучване на проблемите на младите хора в България (януари-март 2015г.)

website_news_banner

В рамките на проект „Мрежа на Европейски Младежки Антени „Европа 2020”, осъществяван с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта на Република България, Национална програма за младежта 2011-2015, Подпрограма 2, реализиран от Сдружение «Европейски информационен център-гр.Велито Търново» бе проведено непредставително национално проучване за дефиниране какви са според младите хора в България основните проблеми на младежите в страната към първото тримесечие на 2015 година.

В проучването се включиха 957 човека на възраст между 14 и 30 години от 25 области от страната (не са постъпили отговори от областите Кърджали и Монтана).

Read more »

Секторът на млякото в ЕС се подготвя за края на квотите за мляко и млечни продукти

cow

Действието на квотния режим за мляко и млечни продукти в ЕС изтича на 31 март 2015 г. Въведен за пръв път през 1984 г., когато производството в ЕС значително надхвърля търсенето, квотният режим е един от инструментите за преодоляване на тези структурни излишъци.

Последователните реформи на Общата селскостопанска политика на ЕС доведоха до засилване на пазарната ориентация на сектора, а успоредно с това и до предоставяне на набор от други, по-целенасочени инструменти за подпомагане на производители в уязвими области — като планински райони, където производствените разходи са по-високи

Повече информация за края на квотите за сектора можете да намерите на специализирания сайт на Комисията : http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-4694_bg.htm

Комисията изпраща изложение на възраженията до Български енергиен холдинг и неговите дъщерни дружества във връзка с предполагаема злоупотреба с господстващо положение на пазарите на природен газ в България

energy1

Европейската комисия изпрати изложение на възраженията до Български енергиен холдинг (БЕХ), с което го информира за предварителното си становище, че дружеството може да е нарушило антитръстовите правила на ЕС чрез възпрепятстване на конкуренти да получат достъп до ключови газови инфраструктури в България.

Read more »

Какво се случи тази седмица в Европейския парламент?

Кратко обобщение от изминалата седмица – помощ за Украйна, новата услуга E-call  и други – ето какво казват европейските фигури по темата:

Тази страница се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Отговорността за нейното съдържание се носи единствено от Европейски информационен център - Велико Търново и при никакви обстоятелства не може да се разглежда като отразяващо позицията на Комисията.
Designed for web hosting in Collaboration with free wordpress themes and wp theme site and android development
Извън линия- Оставете съобщение